Un instant...únic.

   
 
   
     

l'escencia de la calçotada...

4 de 5 estrellas Opinión escrita el 16 febrero 2014

Restaurante rústico en un pueblo cerca de Reus con producto de calidad. Lo especial es ir en época de calçots (Febrero y Marzo) donde unos calçots tiernísimos y bien cocinados hacen las delicias de cualquiera, suaves de sabor y perfectos de textura: Se deshacen en la boca. Como buena calçotada, los calçots no tienen límite, se reponen hasta que digas basta. Espectacular la salsa romesco que los acompaña: Posiblemente la mejor que he probado en mi vida

 

AnaRMadrid

la Calçotada

Menú de temporada del mes de Novembre fins a principis d’abril, on disfrutem de la millor menja de la nostra zona, l’Alt camp, sense presses, sense torns.

 

Quan els dies s’escurçen i arriba el fred encetem la nostra calçotada, joia de les nostres terres i el màxim exponent de la tradició gastronòmica del paisatge de l’Alt Camp.

És l’hora de degustar el calçot en el seu òptim moment de consum, cuit a l’aroma de les redoltes de l’any anterior i acompanyat de la saborosa salsa… i la carn a la brasa amb la seva guarnició i l’espurneig de l’allioli. Tot ho endolcim amb la crema catalana i ho reguem amb vi de la terra i cava brut. La nostra calçotada és el gust de la nostra terra i la nostra tradició.

A casa nostra no volem que la calçotada sigui un àpat més, sinó una “festa”, envoltats dels nostres familiars i/o amics i que junts passem un dia inoblidable, sense presses ni cues ni horaris marcats. Podreu gaudir d’uns calçots cuits amb redoltes de la poda dels ceps de l’any anterior. Uns calçots que han estat seleccionats per al nostre restaurant i que en podreu menjar tots els que vulgueu.
La salsa és l’element indispensable per gaudir d’un excel·lent calçot, realitzada amb la recepta de les nostres àvies amb els millors ingredients de les nostres terres.Un copja en tindrem prou de menjar calçots, ens posarem mans a la feina per menjar la llonganissa i botifarra amb mongetes, les costelles de xai amb patata i carxofa al caliu, tot cuit a les brases d’alzina que l’hi donaran aquell gust tan especial d’una bona carn cuita a la brasa, veurem un bon vi de la terra amb porró, tal i com mana la tradició. Per brindar a les postres, un excel·lent cava brut nature
Acabarem l’àpat amb l’autèntica crema catalana i, si ens plau, una taronja de les properes terres de l’Ebre.

Fer una calçotada a l’Esportell és viure una festa, la calçotada

 

Menú calçotada de l'esportell del bou

 

Preu menú calçotada : 36.36+ iva / 40€ (IVA inclòs)

Sense torns.

Aperitiu

***

Calçots cuits amb flames de redoltes i la salsa típica

(poden menjar els que vulguin)

****

 

Llonganissa , botifarra negra fesols i allioli

(Repetir del que desitgin)

***

Carn de xai (costelles i mitjanes )a la brasa amb carxofa i patata al caliu

(Repetir del que desitgin)

***

Crema catalana

***

Taronja

***

Pa, aigua , vi i cava brut nature

Cafè